Klassiek Stofferen

Met klassiek stofferen worden niet antieke meubels bedoelt, maar de methode van stofferen waarbij met natuurlijke materialen als crin, paardenhaar, jute en metalen veren het onderwerk van uw stoel of bank word opgebouwd.
Een goed opgebouwde klassieke stoffering kan decennia meegaan, en daarna kunnen de materialen vaak weer hergebruikt worden.
Design stofferen

Het designmeubilair is misschien iets bekender. Alle meubels van de bekende bedrijven zoals Artifort, Leolux, Montis en Gelderland etc. vallen hieronder. Deze tijdloze meubels zijn het absoluut de moeite waard om te herstofferen. Veel van deze meubels hebben een sterke beuken of metalen romp. Ook zijn de vullingen van een dermate goede kwaliteit dat deze zelfs na vele jaren amper vervangen hoeven te worden.
Modern stofferen

Tegenwoordig wordt er met name gebruik gemaakt van synthetishe materialen zoals polyether schuim, polyester fiber watten, no-sag vering, om het onderwerk van meubels op te bouwen.
Deze moderne materialen hebben als voordeel dat ze hygiënisch zijn en vlot verwerkt kunnen worden.


Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.
MeubelAtelier Zwolle    Hartog Stibbestraat 15, 8017DG Zwolle.     Telefoon:  06-300 99 309     email:  meubelatelier.zwolle@icloud.com